## **Communities on Board** The Changing Face of Community Governance NZ Community Boards' Conference 2011

THURSDAY 5 <sup>th</sup> MAY 2011			
	Best Practice Awards Dinner - Energy Events Centre		
6.30pm	Pre Dinner Cocktail Function with Drinks & Canapés		
7.00pm - 11.30pm	Dinner and Presentation of Awards		

## **Communities on Board** The Changing Face of Community Governance NZ Community Boards' Conference 2011

FRIDAY 6th MAY 2017		
07.30am - 05.30pm	Registration and Information Desk Open	
08.30am - 08.35pm	Brentleigh Bond, Rotorua Lakes Community Board Chairman	5 Min
	MC - Eugene Bowen- Housekeeping	
08.35am - 09.05am	Dale Williams, Mayor of Otorohonga - "Community Engagement/Working with Youth"	30 Min
09.05am - 9.15am	Chair NZCBEC	10 Min
09.15am - 09.45am	Adrienne Staples, Mayor of South Wairarapa - "Empowering Communities During Civil Defence Emergency"	30 Min
09.45am - 10.15am	Principal Murray Burton, Elim Christian College - "Communicating with Communities"	30 Min
10.15am - 10.45am	Morning Tea amongst the exhibitors	30 Min
10.45am - 12.15pm	Concurrent Workshops	90 Min
12.15pm - 01.00pm	Lunch amongst the exhibitors	45 Min
01.00pm - 01.40pm	Hon Rodney Hide, Minister of Local Government - "Opportunities for Boards to be Effective Now and in the Future"	
01.40pm - 02.25pm	Lyn Provost, Office of Auditor General (OAG) - "Role of the OAG in Relationship to the Local Governance Closest to	the
	People"	45 Min
02.25pm - 02.30pm	MC - Eugene Bowen - Housekeeping	
02.30pm - 03.00pm	Afternoon Tea amongst the exhibitors	30 Min
03.00pm - 04.30pm	Concurrent Workshops	90 Min

CONCURRENT WORKSHOPS - FRIDAY 6th MAY 2011						
10.45am - 12.15pm						
Breakout 1 - Bay Trust	Breakout 2 -	Breakout 3 - First	Breakout 4 -	Breakout 5 - Opus	Breakout 6 - Works	Breakout 7 - Sigma
Forum	Sportsdrome	Sovereign Trust	Skellerup Room	International Room	Infrastructure Room	Room
	Conference Room	Room	•			
Chorus - Kathy Wiltshire "Mobile Communication and Community Engagement"	Mike Reid, Manager Governance, LGNZ & Brookfield Lawyers "Legal Issues Affecting Community Boards"	Graeme Ennor, Rick Mansell - Mokoia Community Association "Aging Population"	Adrienne Staples Mayor of South Wairarapa "Empowering Communities During a Civil Defence Emergency"	Graeme Fleming, Prof. David Hamilton "Water Quality"	Dale Williams, Mayor of Otorohanga "Aspect of Youth"	Anne Pattillo "Engaging Local Leadership"
3.00pm - 4.30pm						
Breakout 1 - Bay Trust	Breakout 2 -	Breakout 3 - First	Breakout 4 - Skellerup	Breakout 5 - Opus	Breakout 6 - Works	Breakout 7 - Sigma
Forum	Sportsdrome Conference Room	Sovereign Trust Room	Room	International Room	Infrastructure Room	Room
Chorus - Kathy Wiltshire	Mike Reid, Manager	Graeme Ennor, Rick	Bill Bayfield, CEO, Bay	Graeme Fleming, &	Dale Williams, Mayor of	Anne Pattillo
"Mobile Communication	Governance, LGNZ	Mansell - Mokoia	of Plenty Regional	Prof. David Hamilton -	Otorohanga	"Engaging Local
and Community	& Brookfield Lawyers -	Community Association	Council "Relationships	"Water Quality"	"Aspect of Youth"	Leadership"
Engagement"	"Legal Issues Affecting	"Aging Population"	between Regional			
	Community Boards"		Councils & Boards"			

## **Communities on Board** The Changing Face of Community Governance NZ Community Boards' Conference 2011

SATURDAY 7 <sup>th</sup> MAY 2011				
8.00am - 5.30pm	Information Desk Open			
8.45am - 9.00am	MC - Eugene Bowen			
9.00am - 9.30am	Mayor of Auckland - Len Brown		3	30 Min
9.30am - 10.00am	David Wilson, AUT - "Local Boards:	A New Model of Local Governance"	3	30 Min
10.00am - 10.30am	Morning Tea amongst the exhibitors	Morning Tea amongst the exhibitors 3		
10.30am - 12.00pm	Concurrent Workshops			90 Min
12.00pm - 12.45pm	Lunch amongst the exhibitors 45			15 Min
12.45pm - 1.30pm	Marcus Akuhata-Brown - "Motivating Youth" 45			15 Min
1.30pm - 3.00pm	Concurrent Workshops		90 Min	
3.00pm - 3.30pm	Afternoon Tea amongst the exhibitors		30 Min	
3.30pm - 4.00pm	LGNZ - Lawrence Yule - Local Government		3	30 Min
4.00pm - 4.30pm	"Official Conference Closing"	MC Eugene Bowen		
		Mayor of Rotorua - Kevin Winters		I0 Min
		Chair NZCB - 2013 Conference		I0 Min
		Chair NZCB - Closing	1	I0 Min
7.00pm	Optional Dinner - Hangi Experience			

CONCURRENT WORKSHOPS - SATURDAY 7 <sup>th</sup> MAY 2011						
10.30am - 12.00pm						
Breakout 1 - Bay Trust Forum	Breakout 2 - Sportsdrome Conference Room	Breakout 3 - First Sovereign Trust Room	Breakout 4 - Skellerup Room	Breakout 5 - Opus International Room	Breakout 6 - Works Infrastructure Room	Breakout 7 - Sigma Room
ALAC "Our Community, our Future - The Alcohol Reform Bill and what it means for Boards"	Jenny Rowen, Kapiti Coast Mayor "Effective Relationships between Councils and Boards"	Graeme Ennor, Rick Mansell - Mokoia Community Association "Aging Population"	Bill Bayfield, CEO, Bay of Plenty Regional Council "Relationships between Regional Councils & Boards"	"Water Quantity"	David Wilson, AUT & Peter McKinlay, McKinlay Douglas Ltd "Local Boards: How is it working for us so far?"	Yvonne Palmer "Empowering New Community Board Members"
1.30pm - 3.00pm						
Breakout 1 - Bay Trust Forum	Breakout 2 - Sportsdrome Conference Room	Breakout 3 - First Sovereign Trust Room	Breakout 4 - Skellerup Room	Breakout 5 - Opus International Room	Breakout 6 - Works Infrastructure Room	Breakout 7 - Sigma Room
ALAC  "Leading the Way - Communities Taking Action to Reduce Alcohol-Related Harm"	Jenny Rowen, Kapiti Coast Mayor - "Effective Relationships between Councils and Boards"	Graeme Ennor, Rick Mansell - Mokoia Community Association "Aging Population"	Adrienne Staples, Mayor of South Wairarapa "Empowering communities during an emergency"	"Water Quantity"	David Wilson, AUT & Peter McKinlay, McKinlay Douglas Ltd "Local Boards: How is it working for us so far?"	Yvonne Palmer "Empowering New Community Board Members"

# Communities on Board The Changing Face of Community Governance

NZ Community Boards' Conference 2011

TRADE EXHIBITION SCHEDU	LE	
Friday 6 <sup>th</sup> May 2011	from 7.00am	Exhibition set up
	8.30am - 5.00pm	Exhibition open
	10.15am - 10.45am	Morning Tea amongst the exhibitors
	12.15pm - 1.00pm	Lunch amongst the exhibitors
	2.30pm - 3.00pm	Afternoon Tea amongst the exhibitors
Saturday 7 <sup>th</sup> May 2011	8.30am - 5.30pm	Exhibition open
	10.00am - 10.30am	Morning Tea amongst the exhibitors
	12.00pm - 12.45pm	Lunch amongst the exhibitors
	3.00pm - 3.30pm	Afternoon Tea amongst the exhibitors
	from 4.30pm	Dismantle exhibition

### Disclaimer of Liability

The NZ Community Boards Conference 2011 Committee reserves the right to amend any part of the Conference Programme or Events should it be necessary.

The NZ Community Boards Conference 2011 will not accept liability for damages of any nature sustained by participants or their accompanying persons, or loss of, or damage to their personal property as a result of the conference.

Confirmed speakers are subject to change without notice